Tuesday, July 03, 2012

yes!!!


hahaha, kekadang bila kita dok kalut buat assignmentt je, kita lupa yg kita ade menda lain yg kita owned for a long time, tu la blog gua. sethn update skali je, gila ke apa, baik close je blog nie tp ntah mcm best lak ada blog walaupun xupdate.
basically gua wat blog ni mema xde kna mengena dengan org2disekeliling pun, blog ni mema gua develop untuk gua sendiri, untuk mengisi masa2lapang gua, since sekarang ni gua lapang so gua updatela,hehe Lapang sebab students gua sme tgh semester break so gua pun da siap marking, lehla update blog, padahal banyak je asg master gua lom siap tp malas,hehehe
Since gua da lama xupdate, gua pun da lupa menda yg gua nk update, kekononnya sebulan atleast adela satu entry nk kuar tp hampeh, bukan kata sebulan, 3bulan skali pun belum tentu dapat.

Blog yg gua wat ni dah dekat 9 tahun gua buat tp entry xsampai 100 pun lg sbb sethn leh kira ngn jari bape kali gua update. Since gua boring, gua citela punca gua wat blog ni sbb
1. masa tahun 2004 menda ni tgh hot, so gua masa tuh kan hot, badan 6pax,lengan ketul2 ( ok sila muntah!!) so gua pun wat la blog!
2. masa tu rumah korang mana ade internet lagi, sapa pakai streamyx ni kira hip la! sbb hip, so wat la blog! masa tu mana ada mobile internet lg ye ank2, lempang nk?
3. gua wat blog sbb masa tuh gua minat gila dengan programming esp C++, setebal alam buku tu selamba je gua katam, tp skg bg programming,nk wat simple program pun sendu! kalo takat ko kasik html gua pejam mata je taip coding, sampai skg pun sama,xcaye tanya student gua,hahaha (sure derang kata ok nye,brani ckpla xok!)
4. actually blog ni banyak entry tp banyak gua padam sbb ada unsur2 18sx, 18sg, 18pl, complete la, sbb sbb gua cikgu n gua kan baik so gua kna la tunjuk contoh2yg baik kepada ank2murid gua,so gua padamla,hahaha( ok muntah lg!!)
5. masa tu putrajaya boring, xmcm skg, skg lg boring,hahaha. masa dok sana dlu, kol 9 ko leh tdo kat jalan presint 8 tuh sbb org sme dah tdo, maklumla sme kje gomen msk kje awal,hahaha
6. sbb gua terpengaruh dengan sepupu gua, dia terel wat web, sampai skg kje pun web developer, so gua pun wat gakla, atleast we can speak the same language! poyokan?hahaha
7. masa tu blogspot br ada, free media utk wat blog, xyah bayo sesen pun,siap kalo pandai leh dpt duit lg.
8. Sbb masatu takdak facebook, twitter, whatsapp sme lg, so blog adalah medium terbaik nk menceritakan apa yg berlaku kat ko. bebudak skg ni nk g toilet pun nk update “ perut memulas, nk g jamban la” dah tu siap checkin lg, ‘I’m at jamban no3, lvl3sebelah foodcourt, midvalley’ WTF!!!!!
9. sbb masa tuh kalo g memana, amik gambo tempek kat blog, update, cerita apa yg best. Skg ni amik gambo trus upload kat fb, siap link ngn twitter,4sq n instragram  lak tuh, padahal g pasar borong selayang beli daun selom je!
10. sbb gua suka menulis, so sbb tu gua wat blog, banyak menda yg gua tulis terpaksa dibuang sbb boleh membuat ank2murid gua tau keganasan gua pada zaman muda2dlu, kang derg sme xbrani msk kelas gua!

cukup xalasan gua kasik, dah tu kenapa yg gua tetiba update blog ni??
sbb opis gua leh lak block FB, ni zaman bila main block2ni? lu ni x ‘IN’ la main2block ni,baik lu xyah provide tenet langsung, gua nk tgk blog hanieliza.fotopages.com pun xlepas ni! cemana gua nk amik resepi masakan! geram gua!

ok gua citela ckit apa yg berlaku sekeliling gua.
1. Gua dah dpt baby baru, nama dia damia raihanah razali. Oh damia raihana , orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama, Hati macam grandmanya anginnya macam papa!  lirik lagu senyum, gua nk letak nama icha medina tp xde maksud lak!
2nd baby ni lain tul dari kakak dia, tp gua suka sbb gua suka perempuan, kang kalo gua ckp gua suka lelaki lu org ckp lain pulak!
2. Gua da sem3 master, Alhamdulillah so far ok la, masa sem1 mcm struggle ckit, maklumla skill2toyol da xde!
3. Gua dpt grant blaja kementerian pengajian tinggi, Alhamdulillah, gua xyah la nk bayar yuran blaja sem2selepas ni, gua pun dah kopak ni satu sem 5K, tiap2ari makan nasi ,sup kosong n telur dadar je! (ok bab makan tu tipu,hahaha)
4. gua dpt rasakan vibe gua akan dpt kje lain,gua xmintak memana tp gua rasa la tp gua dah banyak kali rasa vibe mcm ni tp last2 kat cni gak!
5. ank gua yg sulung da pandai ckp, kekadang apa dia ckp pun gua x paham, tau la bapak dia kje kat german, xkn dia ckp german kot?
6. Gua ada lg 4asg master yg submission date dia 14/7 ni, sapa rajin, tolong gua buat, tp make sure lu tolong dpt full mark, xdpt full mark gua mark dahi lu!
7. Gua baru beli kasut converse!!!!! kalo luorg nk tau, gua dr masa kat kolej teringin kasut converse ni, tp mahal, gua biasa pakai kasut yg bapak gua beli kat pekan bukit mertajam je, gua xbiasa beli kasut mahal, tp da gua kje, gua angkat 2pasang skali,skg g kje pakai kasut converse, ada aku kisah?? (ayat azwan ali kat masterchef).
8. Gua sudah makan beger bakar, tp ni abg burn punya, dekat medan selera sungai ramal, gua pun xphm apa yg sedap sgt, ramai gla kot org kat ctu, tp servis dia cepat la compared to beger bakar wangsa maju.  Untuk rega rm10, lu dpt beger yg daging dia tebal sebiji, hotdog 3ketul je. bagi gua baik gua beli kat mc’d, dpt big mac, fries dengan coke! bad business minded, lowered the price n more people coming in then u’ll gain more profit! learn from uncle tony fenandes!
9. Gua skg pakai astro beyond, alah yg leh record2tuh. tp gua Cuma record cerita man vs food, the pickers n masterchef je. tp bini gua punya record jalan2cari makan,melodi,anugerah, dejavu di kinabalu, roda2kuala lumpur (taula bapak polis,ahhaha), upin ipin, boboiboy, n banyak lgla, masa nk pasang xkasik, da pasang dia lak conquer,agak2la! hahaha
10. ok tu je,bai!

p/s:  13-14/7/2012 ni sogo membercard sales,so jgn masuk KL ikut PLUS,every year kalo sogo wat membercard sales sure KL jam!

1 comments:

beta penjaga peti ais said...

ok.. panjang sangat utk dibaca.. nak tidur jap.. ekeke

Post a Comment